domeinnamen

E
en domeinnaam is de basis van iedere website. Zonder domeinnaam geen website. Het kiezen van een domeinnaam is tegenwoordig niet eenvoudig omdat veel domeinnamen al geregistreerd zijn.

Selecteer voor welk gebied je de domeinnaam nodig hebt.Doe je alleen zaken in Nederland, dan is .nl uiteraard de juiste keus, maar doe je internationaal zaken, dan is een .eu of .com de extensie om te kiezen. Ook kun je ervoor kiezen om in verschillende landen jouw domeinnaam te registreren, deze kun je dan doorverwijzen naar 1 website.

Probeer bij het kiezen van een domeinnaam altijd een aantal zaken te vermijden; het gebruik van een streepje (-) kan onduidelijk zijn. Het gebruik van cijfers is niet aan te raden tenzij het ook in het dagelijks verkeer gebruikt wordt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan w8.nl als je bedoelt wacht.nl een goed voorbeeld is klavertje4.nl, maar om alle klanten af te vangen kun je daarnaast altijd ook klavertjevier.nl registreren.

Als in een radiocommercial jouw domeinnaam genoemd wordt, weet iedereen dan direct de juiste naam?
De naam HostingExpress die we zelf gebruiken zou ook voor verwarring kunnen zorgen, vandaar dat we zowel  de domeinnaam HostingExpress en ook HostingExpres hebben geregistreerd. Men komt dus altijd op deze website terecht.

Hoewel het mogelijk is om lange domeinnamen te registreren, is het toch raadzamer om een korte naam te kiezen. www.kaashandel-de-jong-heemskerk.nl geeft wel duidelijk aan waar het om gaat, maar weinig bezoekers van internet zullen dit adres intypen. www.dejongkaas.nl is korter en ook duidelijk.

Denk goed na voordat je een domeinnaam registreert, het wisselen van een domeinnaam is niet aan te bevelen. Je kunt wel meerdere domeinnamen naar 1 domeinnaam laten doorverwijzen om zo op zoveel mogelijk manieren gevonden te worden.

Een ander alternatief is het kopen van een bestaande domeinnaam. Er zijn veel domeinnamen geregistreerd, maar ze worden niet allemaal meer gebruikt. Er is een levendige handel in domeinnamen, misschien koop je voor iets meer geld dan een nieuwe registratie de domeinnaam die wel perfect bij jou of jouw product past.

Subdomeinen kunnen ook goed ingezet worden om duidelijk te maken wat je verkoopt of doet. Om even op de kaashandel terug te komen, stel dat alle domeinnamen geregistreerd zijn, dan zou je ook nog kunnen kiezen bijvoorbeeld de naam dejong.nl te registreren. Maak daarna subdomeinen aan zodat je meerdere mogelijkheden krijgt zoals http://kaas.dejong.nl http://boerenlaas.dejong.nl http://zuivel.dejong.nl etc de mogelijkheden zijn onbeperkt.

Jouw domeinnaam is de manier waarop jij gevonden wordt op internet, denk daar niet te makkelijk over.

Controleer hierof jouw domeinnaam beschikbaar is.